Om bloggen

En god debatt = økt innsikt!

I 2013 begynte jeg å skrive denne bloggen. Da stod jeg overfor noen spørsmål; hvilken profil skulle jeg bygge denne bloggen på? Hva skal denne bloggen bidra til? Hvilke regler skal jeg sette for min egen blogging? I den siste tiden har jeg blitt kritisert for meningene mine på denne bloggen. Jeg ønsker derfor å benytte anledningen til å presisere hvilke krav jeg stiller til min egen blogg:

 

 1. Bloggen skal være oppriktig. Dette er en personlig blogg, og jeg skriver sakene ut fra mitt perspektiv. Basert på min egen erfaring, utdannelse og oppfatning
 2. Bloggen skal være etterprøvbar.
 3. Bloggen skal være så saklig og objektiv som mulig. Meningene mine kan selvsagt være farget, eller jeg kan mangle objektiv informasjon. Derav punkt 2.
 4. Bloggen skal ikke inneha usaklige personangrep. I artikkelen «Rett skal være rett» har jeg nevnt to aktører og viser til kommunikasjon skrevet eller publisert av disse. Gjengivelsen er objektiv og saklig.
 5. Bloggen skal være en kilde til informasjon og kunnskap og kunne ta imot kommentarer fra andre. Kommentarer med sjikane, usaklige personangrep etc vil ikke bli publisert.
 6. Artiklene skal være gjennomtenkte. Det innebærer ingen innlegg skrevet «in the heat of the moment».
 7. Bloggen skal inneholde god informasjon om avsenders bakgrunn og kompetanse (ref. LinkedIN-profil)
 8. Innholdet i bloggen skal spres bredt (ved bruk av eksempelvis Twitter, Facebook og abonnementsmulighet)
 9. Bloggen skal bidra til innsikt i norsk basket – på en så uavhengig måte som mulig. Ref pkt 7 (om avsender). Ingen artikler gjøres «på bestilling».
 10. Bloggen skal være fri for ironi, sarkasme, latterliggjøring og skjulte hentydninger.
 11. Bloggen er ikke ment å være en oppsummering av alles mening, og det er ingen krav til at leserne skal være enige. Jeg skal prøve å begrense retoriske spørsmål, men snarere argumentere saklig for min mening.

 

Jeg håper bloggen treffer sånn noenlunde min egen målsetting og at synspunktene kommer norsk basketball til gode. Om noen føler seg tråkket på så beklager jeg det. Sitat og gjengivelse fra denne bloggen er ok så lenge det vises til kilde ved gjengivelse. God lesning!